De huid is gevoelig, maar nog belangrijker zijn de ogen. Je zou niet willen dat je blind zou worden. Daarom gebruiken we cosmetische glitter bij Schminktopia.

Wat is het verschil tussen cosmetische glitter en ‘normale’ glitter? Cosmetische glitter is van plastic of biologisch afbreekbare materialen gebruikt. ‘Normale’ glitter is van aluminium gemaakt of kan zelfs van glas zijn. Je begrijpt dat dit laatste enorm gevaarlijk kan zijn voor de ogen.

Hoe zie ik het verschil tussen normale glitter en cosmetische glitter?
Als je de glitter een beetje vochtig maakt en tussen je handen wrijft voel je het verschil vaak wel maar kan je het ook zien. Normale glitter, ook wel craft-glitter genoemd, geeft vaak af en is een stuk ruwer, daar cosmetische glitter de kleur niet verliest en als het ware zacht blijft aanvoelen. Cosmetische glitter is ook vaak veel fijner. Ook kan je het soms zien aan de vorm. Craft glitter is vaak erg ‘hoekig’ en bestaan uit hexagons. Terwijl cosmetisch vaak ronder is van aard.

En hoe zit het met biologisch afbreekbare glitter
Heel veel materialen bevatten plastic en biologisch afbreekbaar staat nog in de kinderschoenen. Het aantal kleuren glitter dat afbreekbaar is is daardoor nog erg beperkt en nog erg kostbaar. Wilt u dus dat wij biologisch afbreekbare glitter gebruiken, dan zullen wij dit voor uw opdracht aanschaffen, maar dit zal dan wel een prijsverhoging geven.

Wel letten wij op het milieu bij weg gaan. Wij doen in overleg met u altijd wie de overgebleven glitter gaat opruimen waardoor er zo min mogelijk in de natuur terecht komt.

Met de tijd zullen wij overstappen naar afbreekbare glitters.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website in progress

Momenteel gebruiken wij de tijd om te werken aan onze website. Laat uw naam en emailadres achter als u wilt dat wij contact met u opnemen of stuur ons een bericht via onderstaande contactformulier! Tevens zijn wij ook te vinden op Instagram & Facebook!
Holler Box