Wie of wat is Schminktopia

How did it all start

‘Kleur brengen in de wereld is het mooiste wat er is’ – Schminktopia

Schminktopia ontstond 10 jaar geleden nadat eigenaresse Suzanne haar dochter door een gekregen schminkpalletje schminkte in een zomervakantie op de camping.

De herinnering kwam daardoor terug van een moment dat zij zelf ooit als model en danseres had gewerkt voor dansorganisatie ID&T, met de mens als levend canvas in de vorm van bodypaint.

Twee jaar later kon het ook niet anders dat Schminktopia werd geboren en de eerste aanvragen voor kinderfeestjes met schmink en glittertattoos.

Inmiddels heeft Schminktopia al voor vele grote namen mogen werken en is het bedrijf een gevestigde naam in de entertainment en evenementenbranche.

Waar staat de naam Schminktopia voor?

Een wereld waar alles kan en mag, noemt men een ‘utopie’. Utopia zou beter klinken, echter was helaas het programma Big Brother net voor in de vastlegging van de naam. En het verbinden van ‘Schmink’ met ‘Utopia’? Ja! Schminktopia was geboren!

Daarnaast staat de naam voor de verbinding die Schminktopia wil maken tussen de fantasiewereld, de echte wereld en elkaar.

Wat maakt Schminktopia anders?

Er mist een gigantische brug tussen kosten, waarde en opbrengst: Waar veelal het budget naartoe gaat zijn tekentafels met begeleiding, waar kinderen maar 10 minuten aan de tafel willen zitten omdat de verveling toe slaat en de aandachtsspanne weg is. Terwijl juist voor het schminken de kinderen uren (rustig) in de rij willen staan!

Helaas wordt schminken nog steeds gezien als iets waar het laatste aan wordt gedacht en overgehouden budget naartoe gaat. Veel artiesten werken stoppen daardoor snel weer, vanwege tegenvallende diensten en hoge werkdruk (omdat er vaak – door te weinig budget – te weinig artiesten worden geboekt bij grote events).

Want wat is er nodig om goed te kunnen schminken? Juist! Veel oefenen en meters kunnen maken! Er gaat dus al veel tijd vooraf voor een event.

Schminken en schmink artiesten zijn de meerwaarde op elk event!

  1. De kinderen wachten vaak geduldig omdat het schminken een bijzondere belevenis is; en
  2. Brengen de schmink artiesten kleur aan op elke gelegenheid!

Echter, wat ook opviel is dat artiesten veelal alleen werken en soms enorme afstanden worden afgelegd. Met de nodige tijdsverlies en extra kosten die daarvoor – onnodig – worden gemaakt. Dit moest dus anders kunnen. En in 2022 heeft Schminktopia besloten het verschil te gaan maken!

Win-win-win-win!

  • Voor de kinderen, die hebben iets gaafs!
  • De ouders en/of bezoekers, want die hebben een moment even rust en kunnen bijkomen, en
  • U als event, want de bezoekers zullen uw event herinneren door de extra belevenissen die werden aangeboden en als laatste
  • De artiest, die sneller op het event is, kosten kan reduceren en meer tijd overhoudt om nog eventueel een 2e of 3e opdracht te kunnen doen.